• 0229-502000
 

Samen op weg met…
Martijn Kuipers en Enzo Knol
chauffeur & bijrijder

Vlog Martijn Kuipers en Enzo Knol
  |   100dagen100collegas

Even opgewekt als altijd start Martijn om 7 uur in Wognum met het laden van de trailer. Maar een dag ‘als altijd’ is het vandaag zeker niet: “We krijgen een speciale bijrijder, hij gaat hard aan het werk: Enzo Knol!”

En inderdaad, Martijn trekt Enzo meteen de handschoenen aan voor de eerste rit, terwijl ze op de voet gevolgd worden door vloggende vriend en huisgenoot Bas. Natuurlijk krijgt Enzo nog wel eerst even de befaamde mini-cursus ‘schoenen-uit-op-het-laatste-treeplankje’ :-).

Als eerste staat Brouwerij ’t IJ op de planning. We zien Enzo een dappere poging doen om de enorme pallet flesjes met een pompwagen op de juiste plaats te krijgen, en de heren willen vervolgens ook nog even kijken wie er de baas is met optrekken aan de ladingbalk… (Spoiler: “Je denkt bij chauffeurs vaak aan het stereotype broodje-bal-met-mayo, maar hij is gewoon topfit hoor!”)
Enzo is trouwens niet alleen onder de indruk van de sportieve prestaties van Martijn, maar ook van de prestaties van zijn wagen: dat onze truck een 16,5-liter motor heeft, had hij even niet bedacht 😉

De rit gaat verder naar Hoogland Vis voor het lossen van tanks met olie van Oliehoorn. Martijn en Enzo vallen met hun neus in de olie, ehhh boter, als ze van het bedrijf allebei een heerlijke portie versgebakken kibbeling krijgen.

Na de knusse lunch op de voorbumper stuurt Martijn de wagen door naar Veldboer Eenhoorn in Zwaag (waar we Enzo zien oefenen voor skydiven), gaan ze in vogelvlucht langs CAV Agrotheek, en eindigen ze de rit bij Triple A (met een dubbel leermomentje voor Martijn).

Natuurlijk wil Martijn ook nog even een rondje in de gave leenauto van Enzo, een dikke Abarth Spider die hij tijdelijk van Jeep meekreeg (omdat hij zijn eigen Jeep twee dagen daarvoor grondig in de war reed tijdens het driften). Enzo en Bas beloven ondertussen het werk wel even over te nemen 😉

Terug op het hoofdkantoor op de Tender in Wognum is het de beurt aan Enzo om een rondje te rijden. Hij stuurt de 25 meter best keurig het terrein rond, en als ook Bas nog het machtige V8-gevoel heeft ervaren, zit de dag er op. Maar niet voordat de wasstraat nog even grondig is geïnspecteerd, en iedereen weer fris gewassen de avond in kan.

(Martijn heeft trouwens ook een eigen YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/martijnkuipers. Erg leuk of ‘lekkah’ zoals hij waarschijnlijk zelf zou zeggen. Al hebben we natuurlijk nóg liever dat je lekker op ons kanaal blijft rondhangen 😉 )

* * * Deze vlog maakt deel uit van de serie ‘Samen op weg met …’ waarin chauffeurs van Simon Loos je een dagje meenemen tijdens hun werk. * * *