• 0229-502000
 

Bezorgservice van Simon Loos zoekt chauffeurs

  |   home

Dat boodschappen bezorgen booming is, merkt onze Home Service maar al te goed. Vorig jaar startte de Home Service als bezorgservice voor Albert Heijn en die tak van transport groeit: na een start met zes bestelbusjes, rijden er nu 21 door Noord-Holland noord. Voor Sam (20) is het de ideale opstap naar haar droombaan als vrachtwagenchauffeur en voor Michael (41) is deze baan perfect te combineren met zijn gezin. Vanwege de toenemende populariteit van het online boodschappen doen, zoekt Simon Loos extra handen aan het stuur. Sam en Michael vertellen hoe zij hun eigen invulling geven aan de job.

“Ik werk hier nu vier weken en vind het ontzettend leuk”, vertelt Sam uit Wervershoof. Sam gaat haar groot rijbewijs bij Simon Loos halen en werkt tot die tijd bij de bezorgservice, waar een B-rijbewijs voldoende is. De baan is perfect te combineren met haar opleiding. “Ik ben sowieso meer een avondmens, dus ik vind de avonddienst altijd wel lekker”, vertelt ze. “Het rijden vind ik het leukste, want je komt overal en nergens! Van de week was ik helemaal naar Den Helder en Callantsoog.”

Ochtend- en avonddiensten
Haar collega Michael uit Alkmaar richt de baan juist weer anders in. Voorheen had Michael een baan waarin hij veel uren maakte. Bij de bezorgservice van Simon Loos gaan de contracten van 0 tot 25 uur. Een ochtend- of avonddienst duurt namelijk zo’n 5 uur. “Je mag zelf kiezen wat je wilt. Ik heb een 25-urig contract, maar werk soms meer. Dan draai ik dubbele diensten, dat wil ik juist!” Michael stapte in april voor het eerst achter het stuur en heeft er al heel wat tevreden kilometers opzitten. “Er heerst zo’n goede sfeer. Ik kom altijd 15 minuten eerder op het werk”, lacht hij. “Kom ik even hangen en daarna gewoon mijn rit doen.”

Buddies
Sam en Michael werken in een team van studenten tot aan 60-plussers. Of je nu veel rijervaring hebt of niet, iedereen krijgt hetzelfde inwerktraject met een ‘buddy’, een taak die Michael inmiddels op zijn naam heeft staan. Sam doet voorlopig ervaring op achter het stuur en ruilt straks de bestelbus om voor het grotere werk. “Als ik vrachtwagens zag rijden, dan leek dat mij altijd wel wat. Ik begin binnenkort met de theorie voor mijn C-rijbewijs en wil straks bij Simon Loos aan de slag in de winkeldistributie vanuit de standplaats in Hoorn.”

Instapdag in Wognum: 8 december
Vanwege de groei van de bezorgservice zoekt Simon Loos extra handen aan het stuur. Benieuwd naar een baan als bezorger bij Simon Loos of wil je net als Sam via Les met Loos je CE-rijbewijs halen (met baan- én slagingsgarantie)? Kom dan op donderdag 8 december tussen 13:00 en 19:00 uur langs op de instapdag aan Tender 2 in Wognum. Je kunt op ieder moment van de dag binnenstappen voor alle informatie over deze leuke (bij)baan. Nu al nieuwsgierig? Kijk dan op werkenbijsimonloos.nl.