• 0229-502000
 

Innovatie, kwaliteit & MVO

De zorg voor de generaties na ons zit in ons DNA. Simon Loos kijkt steeds naar nieuwe manieren om duurzame en verantwoorde kwaliteit te leveren. Een schoon wagenpark en het gebruik van alternatieve brandstoffen, zoals LNG en elektrische aandrijving, is daarbij natuurlijk een belangrijk onderdeel.

Maar duurzaamheid gaat zeker ook over bijvoorbeeld het terugdringen van het aantal vervoersbewegingen, zuiniger rijden, betere inzetbaarheid van mensen, en moderne technieken en gebouwen. Niet voor niets ontving Simon Loos in 2014 al de Lean and Green-Star Award voor de CO2-reductie van 20% in vijf jaar.

Duurzaamheid en MVO

Als familiebedrijf zit de zorg voor de generaties na ons ingebakken in ons DNA. Wij staan dan ook bekend om onze duurzame initiatieven, vooral op het gebied van duurzame vervoersbewegingen.

U kent ongetwijfeld onze vloot LNG-voertuigen – met ruim dertig de grootste voor Winkeldistributie – en de volledig elektrische stedelijke horecabelevering in Amsterdam. Maar ook in onze warehouses ligt de focus op duurzaamheid. In 2014 ontvingen wij daarom de Lean and Green Star Award voor het reduceren van de CO2-uitstoot met 20% in vijf jaar tijd.

Kwaliteit & (voedsel)veiligheid onze kwaliteitsgarantie

Kwaliteit kun je niet aan het toeval overlaten. En dat doen we bij Simon Loos dan ook zeker niet. Onze voortdurende aandacht voor de beste kwaliteit is niet alleen een kwestie van visie, maar is ook geborgd in onze dagelijkse praktijk. De verschillende kwaliteitssystemen zorgen ervoor dat onze kwaliteit gegarandeerd is. Daar worden we allemaal beter van.

Simon Loos vindt het milieu, de kwaliteit, veiligheid van producten en het beschermen van mensen/processen/middelen tegen opzettelijk kwaadwillend handelen zeer belangrijk, zoals ook blijkt uit het opgestelde en geïmplementeerde kwaliteitsbeleid. Simon Loos Groep streeft naar een continue verbetering van kwaliteit van haar producten en diensten en ziet ISO 9001, ISO28000, ISO 27001 IFS-Logistics, GMP+ B4 FSA en MI105, SKAL, Arbo-wet en Systeemtoezicht door het IL&T als een middel om dit te bereiken.

Hiertoe stelt de directie van Simon Loos Groep het milieu, duurzaam ondernemen, voedsel/voederveiligheid en de veiligheid van de medewerkers centraal in het beleid en in de uitvoering binnen de bedrijfsvoering.

Een volledige toelichting op bovenstaande is te lezen in de beleidsverklaring die op verzoek bij de Kwaliteitsafdeling in te zien is.

Simon Loos is gecertificeerd volgens de volgende normen. De certificaten zijn op te vragen bij de Kwaliteitsafdeling via kwaliteit.veiligheid@simonloos.nl

ISO 9001

Algemeen kwaliteits-
managementsysteem

Sinds 2003
Jaarlijkse audit
Elke 3 jaar hercertificeren

ISO 28000

Beveiligingskwaliteitssysteem voor warehouse Wognum
Sinds 2021
Jaarlijkse audit
Elke 3 jaar hercertificeren

ISO 27001

Informatiebeveiligings-
managementsysteem

Sinds 2023
Jaarlijkse audit
Elke 3 jaar hercertificeren

GMP+

Veiligheidssysteem bulktransport
diervoeders/-ingrediënten

Sinds 2003
Jaarlijkse audit
Elke 3 jaar hercertificeren

Skal

Kwaliteitssysteem t.b.v. opslag
biologische goederen

Sinds 2010
Jaarlijkse audit

IFS Logistics

Voedselveiligheidssysteem
voor levensmiddelen

Sinds 2020
Jaarlijkse audit

PayChecked

Keurmerk personeels-
en loonadministratie

Sinds 2020
Jaarlijkse audit

Lean and Green STAR-award_SL

Wij ontvingen de Lean and Green STAR voor 20% CO₂-reductie

Innovatief op weg

Traditionele waarden met een innovatieve kijk op logistiek… Wat betekent dat voor u?

We combineren kwaliteit, betrouwbaarheid en ‘altijd een oplossing’ met continue aandacht voor het vernieuwen en verslimmen van onze logistieke diensten. Dat leverde ons in het verleden al veel mooie primeurs op: zo ontwikkelden we een tijdbesparend laad- en lossysteem, bedachten we een nieuw koppelsysteem voor onze LZV’s, waren we de eerste ldv’er die op grote schaal LNG-wagens inzette in retail, gebruikten we als eerste ter wereld de innovatieve scanoplossing in het logistieke proces en waren we de eerste met brede inzet van elektrische voertuigen voor stedelijke horecadistributie. Ook innoveren is onze traditie…

Elektrisch rijden

Maar liefst zeven volledig elektrische trucks worden ingezet voor de horecadistributie in de binnenstad van Amsterdam.

In het voorjaar van 2016 zijn alle niet-Euro 6 dieselbakwagens voor de bierdistributie daar vervangen door elektrische wagens. Als partner van de bekendste bierbrouwer van Nederland leveren we hiermee een belangrijke bijdrage aan hun doelstelling om de leveranties in de binnensteden van de Randstad vanaf 2020 met nul uitstoot kunnen uitvoeren. De trucks zijn geheel volgens de laatste technieken gebouwd en hebben een extreem laag energieverbruik, met name in de stad. Dit is mogelijk dankzij o.a. een zeer krachtig en geavanceerd terugwinningssysteem van rem-energie.