• 0229-502000
 

Warehouse

Met 85.000 m² warehouse op drie strategisch gelegen locaties heeft Simon Loos alles in huis voor uw inslag, opslag, uitslag, intratransport, crossdocking, voorraadmanagement, orderpicking en retouremballage.

Onze warehouses hebben alle faciliteiten voor zowel gekoelde, als ongekoelde en geconditioneerde opslag van uiteenlopende artikelen zoals levensmiddelen, dranken, drogisterijproducten en non-food. Ook producten met bijzondere opslaginstructies, zoals aerosoles of zendingen op slipsheets passen prima binnen ons totaalconcept. Met onze goed opgeleide mensen ontzorgen we graag uw hele logistieke keten en kunnen we uiterst snel schakelen.

Niet alleen onze faciliteiten zijn uitstekend, ook onze IT-oplossingen bieden u alles wat u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde inslag-, uitslag- en voorraadstrategieën, waaronder THT-registratie, distributietermijnregistraties en ABC-analyses, en SSCC-labeling.

Ons dichte distributienetwerk en ervaring in o.a. crossdocking en retourstromen zorgen ervoor dat wij uw gehele proces kunnen ontzorgen. En natuurlijk kunnen wij alle processen voor u inzichtelijk maken met de juiste (KPI-)rapportages, die u 24/7 online kunt raadplegen.

Kwaliteit en flexibiliteit in Warehousing

Met onze hoogwaardige warehouses in Wognum, Tiel en Geldermalsen heeft u de beste oplossing voor uw warehousing in handen. We maken elke opslag mogelijk, en met bijvoorbeeld onze smalle gangentruck (SGT), T-bone-constructie, slipsheet-faciliteiten en slimme IT heeft u ook in onze warehouses de garantie van de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Onze warehouseprocessen worden scannend uitgevoerd, ondersteund door gangbare standaarden als SSCC, EDI en EAN.

Ambient/ongeconditioneerd

Voor inslag, opslag en uitslag van uw producten die ongeconditioneerd moeten worden opgeslagen, kunt u in al onze warehouses terecht. Met 38.000 ongekoelde palletplaatsen kunnen wij snel en flexibel inspelen op uw goederenstromen.

Geconditioneerd

Er zijn ook volop mogelijkheden voor geconditioneerde opslag. Uw goederen worden veilig en flexibel opgeslagen bij de juiste temperatuur.

Koel

Ons warehouse in Geldermalsen biedt uitstekende faciliteiten voor gekoelde opslag tussen 2 en 6 ºC. Door de combinatie met onze crossdock- en VAL-activiteiten heeft u zeer flexibele mogelijkheden.

Wognum

arrow-rechts-geelAmbient en geconditioneerd
arrow-rechts-geelTotaal m²: 26.000
arrow-rechts-geelTotaal palletplaatsen: 26.500
arrow-rechts-geelGeconditioneerde palletplaatsen: 9.000
arrow-rechts-geelTotaal m² VAL-activiteiten: 6.000

Tiel

arrow-rechts-geelAmbient en geconditioneerd
arrow-rechts-geelTotaal m²: 33.000
arrow-rechts-geelTotaal palletplaatsen: 51.000
arrow-rechts-geelGeconditioneerde palletplaatsen: 10.000
arrow-rechts-geelTotaal m² VAL-activiteiten: 6.000

Geldermalsen

arrow-rechts-geelAmbient en gekoeld (2-6 °C)
arrow-rechts-geelTotaal m²: 9.000
arrow-rechts-geelTotaal palletplaatsen: 9.000
arrow-rechts-geelGekoelde opslag m²: 6.000
arrow-rechts-geelTotaal m² VAL-activiteiten: 500

Totaalconcept in warehousing

Inslag, opslag, uitslag

Kwaliteit, flexibiliteit en (voedsel)veiligheid in warehousing: uw inslag, opslag en uitslag is bij ons in goede handen, zowel ongeconditioneerd, als geconditioneerd en gekoeld. Wij hebben de processen waar mogelijk geautomatiseerd, zodat u altijd – 24/7 online – inzicht heeft in de status van uw goederen.

Crossdock

Met onze crossdock-faciliteiten brengen we uw goederen snel en kostenefficiënt bij uw klant. Bij ontvangst herverdelen we de (deel)vrachten op basis van de berekende optimale belading en route. De avondpendels zorgen voor transport naar de gewenste locatie, waar we de juiste vrachten op de afleverdocks samenstellen.

Orderpicken

Ook het samenstellen van orders kent geen geheimen voor ons. Uw goederen worden efficiënt gepicked doordat het Warehouse management Systeem de slimste pickroutes berekent. Elk proces sluit naadloos aan op de wensen van de klant, en grondige controles zorgen voor ongekend hoge nauwkeurigheid.

Retouremballage

Al uw emballagestromen zijn bij ons in goede handen, ook als het om sterk wisselende volumes gaat. Onder andere door het direct digitaliseren van de transportdocumenten is er volledige controle over uw retouremballage. Uiteraard is de emballage-administratie altijd dik in orde en kunnen wij die zelfs helemaal voor u uit handen nemen.

Wij staan graag voor u klaar, 24/7 en 365 dagen per jaar

Het verschil zit in de implementatie

Gedetailleerd vastleggen van alle (werk)afspraken en processen in een Service Level Agreement (SLA) is voor ons een vanzelfsprekendheid. Elke implementatie begeleiden wij met een projectteam, dat is samengesteld uit mensen uit alle betrokken disciplines, onder aansturing van een van onze logistiek consultants. Het projectteam beschrijft bijvoorbeeld de precieze inslag-, opslag- en uitslagspecificaties, de kwaliteitscontroles, het registreren van tellingen, KPI’s waarover we rapporteren etc. Na de implementatiefase blijven wij voortdurend analyseren waar het proces verder kan worden aangescherpt, ook op basis van veranderende klantwensen en (IT-)technieken. Door de slimme rapportages, die ook voor u 24/7 online beschikbaar zijn, kunnen we steeds meten en bijsturen.

Kwaliteit & (voedsel)veiligheid

Het borgen van de kwaliteit en veiligheid is een integraal onderdeel van onze visie. Alle bedrijfsprocessen zijn gecertificeerd volgens ISO 9001, en de voedselveiligheid wordt geborgd volgens de kwaliteitseisen van HACCP, Skal, AIB en klantspecifieke kwaliteitssystemen. Maar kwaliteit gaat natuurlijk ook over veiligheid, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat onbevoegden onze panden niet zomaar kunnen binnenkomen, en het toezien op het dragen van veiligheidsgordels en veiligheidsschoenen. Aerosoles, zoals deodorant en haarlak, slaan we natuurlijk op in onze rocketingruimte. Onze medewerkers krijgen uitgebreide instructies over de kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen, en onze interne opleiders zorgen voor continue (bij)scholing.

Marcel

Supervisor Warehouse

Met de juiste mensen de beschikbare middelen zo goed mogelijk inzetten om het optimale resultaat te bereiken: dat maakt mijn werk mooi om te doen. Elke dag is weer anders en je moet anticiperen op alle situaties. En met onze gemotiveerde en goed opgeleide collega’s lukt dat altijd weer perfect…!

VACATURES