• 0229-502000
 

Beneluxtransport

De divisie Beneluxtransport verzorgt dagelijks met veel enthousiasme het transport van uiteenlopende goederen binnen de gehele Benelux. Alle vormen en soorten passeren daarbij de revue: van groupage tot full truckload (FTL), van geconditioneerd tot diepvries, van cross dock tot rechtstreekse leveringen.

Alle goederen zijn daarbij continu traceerbaar en kunnen 24/7 worden geleverd. Door de grote diversiteit in het wagenpark kunnen alle soorten transport worden verzorgd binnen de Benelux, ook in huisstijl van de klant (dedicated).

Ecocombi (LZV)

Bij Simon Loos rijden flink wat LZV’s. De meeste zijn voorzien van een (door Simon Loos bedacht) vernieuwend concept van koppeling zonder dolly: TrICS

Met dit Trailer Integrated Coupling System (TrICS) kan er veel sneller aan- en afgekoppeld kan worden. Bovendien blijft er na ontkoppeling geen losse dolly over die ergens moet worden geparkeerd (en later weer opgehaald). Na het ontkoppelen kan de combi als twee losse city’s verder, een uitkomst bij stadsdistributie. De LZV-city heeft ook nog een kortere draaicirkel dan een bakwagen, terwijl er meer laadruimte is. De combinatie kan daardoor maar liefst 87 i.p.v. 54 rolcontainers tegelijk vervoeren, terwijl de LZV net zo wendbaar is als een normale trailer.

Euro 6

De ingebruikname van Euro 6-motoren is een belangrijke volgende stap in de verduurzaming van transport. Inmiddels bestaat ongeveer 70% van het wagenpark uit Euro 6-wagens (de overige voertuigen zijn Euro 5, rijden op LNG of zijn elektrisch). Vergeleken met Euro 5-motoren wordt de uitstoot van stikstofoxides met 80 procent verlaagd en de emissie van fijnstof gehalveerd.

Traditionele waarden met een innovatieve kijk op logistiek

Transportdisciplines

Rolling shot handdoek-2
Rolling shot handdoek-2

Winkeldistributie

Vanuit regionale distributiecentra (DC’s) verzorgt de divisie Winkeldistributie leveringen aan de winkelfilialen van veel aansprekende namen in Retail. Met grote precisie en just-in-time.

Beneluxtransport

De divisie Beneluxtransport vervoert uiteenlopende goederen binnen de gehele Benelux: van groupage tot FTL, van geconditioneerd tot diepvries, van cross dock tot rechtstreekse leveringen.

Drankenlogistiek

De divisie Drankenlogistiek rijdt (non-) alcoholische dranken in alle verpakkingssoorten van productielocaties naar groothandels en distributiecentra van grootwinkelbedrijven, vaak in de huisstijl van de klant.

Bulktransport

De bulkwagens van de divisie Bulktransport rijden door heel Europa en vervoeren met de drie verschillende soorten bulkopleggers producten in food, feed, farmacie en non-food.