• 0229-502000
 

Logistieke consultancy

Continue optimalisatie en innovatie… Onze eigen logistieke consultants optimaliseren bestaande processen en kijken steeds hoe het allemaal slimmer kan. Niet alleen binnen de interne organisatie, maar juist ook bij onze klanten. Want echt partnership betekent samen op weg, voor gezamenlijke doelen.

Naast de unieke interne en externe projecten hebben de logistiek consultants ook vaste aandachtsgebieden: zij begeleiden nieuwe klantimplementaties, ontwikkelen managementrapportages en houden zich bezig met de verschillende kwaliteitssystemen. De consultants spelen ook een grote rol bij het innoveren van onze IT en digitalisering van de datastromen. Zo stonden zij bijvoorbeeld aan de wieg van Scanpoint, adviseerden zij bij de implementatie van Location Fencing en begeleidden zij grote implementatietrajecten zoals het nieuwe WMS.

Simon Loos kan hiermee werkelijk een totaalconcept in logistiek bieden. Samen op weg!

Innovatief op weg

Traditionele waarden met een innovatieve kijk op logistiek… Wat betekent dat voor u?

We combineren kwaliteit, betrouwbaarheid en ‘altijd een oplossing’ met continue aandacht voor het vernieuwen en slimmer maken van onze logistieke diensten. Dat leverde ons in het verleden al veel mooie primeurs op: zo ontwikkelden we een tijdbesparend laad- en lossysteem, bedachten we een nieuw koppelsysteem voor onze LZV’s, waren we de eerste logistiek dienstverlener die op grote schaal LNG-wagens inzette in retail, gebruikten we als eerste ter wereld de innovatieve scanoplossing in het logistieke proces en waren we de eerste met brede inzet van elektrische voertuigen voor stedelijke horecadistributie. Ook innoveren is onze traditie…

Digitale vrachtbrieven

Transportdocumenten en de bijbehorende transportinformatie zijn een zeer belangrijke schakel in de logistieke keten, o.a. voor het facturatieproces. Voor een aantal klanten was het nodig dat zij de vrachtbrief en bijbehorende informatie nog dezelfde dag konden ontvangen en gebruiken, zonder de werkdruk bij Customer Service te verhogen.

Wij lieten daarom een innovatieve scanoplossing (Scanpoint) ontwikkelen. De vrachtbrieven worden nu direct aan het eind van de dag of rit gescand, en de transportinformatie, bijvoorbeeld over pallets, retouren of breuk, wordt direct verwerkt. Via de cloudapplicatie zijn de transportdocumenten + info daarna meteen online digitaal beschikbaar voor de klanten.

Martin Knol

Altijd de beste oplossing
voor uw logistieke uitdaging!

CONTACT