• 0229-502000
 

Sligro Food Group en Simon Loos zetten eActros in voor belevering Amsterdamse binnenstad

  |   home

Sligro Food Group en Simon Loos zetten een volgende stap in de emissievrije bevoorrading van de hoofdstad. Vanaf vandaag wordt een volledig elektrische Mercedes-Benz eActros koelbakwagen ingezet voor de belevering van hotels, bars, restaurants, sportclubs en andere klanten van Sligro Food Group.

Met deze nieuwe aanwinst zorgen Simon Loos en Sligro Food Group voor een uitstootvrije bezorging binnen de milieuzone in Amsterdam. “We zijn enorm blij met dit nieuwe voertuig”, laat Yvonne Poels, manager Transport bij Sligro Food Group weten. “Het is een welkome aanvulling op de acht elektrische voertuigen van Simon Loos die we al in de hoofdstad hebben rondrijden.”

Leren
Poels verwacht veel van de nieuwe vrachtwagen te leren, omdat dit voor Sligro Food Group het eerste voertuig is dat direct als elektrisch is aangeschaft. De overige voertuigen zijn van diesel omgebouwd naar elektrisch. “De inzet van de eActros past uitstekend in de ambities van Sligro Food Group om ons transport te verduurzamen.”

Uitermate geschikt
“We bewonderen de toewijding van Sligro Food Group om gezamenlijk deze groene stap vooruit te zetten”, vertelt Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos. De groeiende elektrische vloot van de logistiek dienstverlener bestaat uit ruim twintig grote vrachtwagens. Simon Loos zet de eActros nu vooral in voor de belevering van supermarkten. Voor Sligro Food Group gaat de elektrische truck voor relatief kortere afstanden de weg op. “Ook daar is ‘ie uitermate geschikt voor”, vertelt Roks. “In de binnenstad, waar je vaak remt en optrekt, profiteer je juist van het feit dat de wagen tijdens het remmen zijn eigen elektriciteit opwekt.”

Duurzaam inzetten
“Onze chauffeurs zijn heel blij met de eActros. De ervaring die we hebben is erg goed”, vertelt Wim Roks. Simon Loos is als vooraanstaand logistiek dienstverlener al vanaf 2014 bezig om binnen eigen geledingen ervaring op te doen in elektrisch transport. Samen met Mercedes-Benz doet Simon Loos sinds 2020 uitgebreide praktijkproeven met de eActros en dat werpt z’n vruchten af. De chauffeurs van Simon Loos hebben de kennis en ervaring in handen om de elektrische truck zo duurzaam mogelijk in te zetten.

Elektrisch hoogstandje
De 27-tons eActros is volledig elektrisch en daarmee emissievrij en muisstil. De truck heeft een 3-assig chassis met gestuurde naloopas. Met de batterijcapaciteit van 335 kWh is het mogelijk om ook met de gecombineerde diepvries en koelinzet onder alle omstandigheden een rijafstand van minstens 200 kilometer af te leggen. Tegelijkertijd verzorgt de batterij de voeding van de Frigoblock koelmachine.