• 0229-502000
 

Piet Loos 1943 – 2020

  |   home

Met groot verdriet moesten we op 25 februari 2020 het overlijden van Piet Loos bekendmaken.

Al sinds zijn jonge jaren was Piet met elke vezel betrokken bij het bedrijf. In 1971 nam hij, op 28-jarige leeftijd, samen met zijn broers de zaak over na het plotselinge overlijden van Simon Loos sr. Onder leiding van deze 2e generatie groeide de organisatie verder. Na de splitsing in 1985 wist Piet met een klein aantal medewerkers het bedrijf vanaf een bescheiden omvang weer helemaal op te bouwen. Natuurlijk waren de steun en het harde werk van zijn geliefde vrouw Marjan daarbij zoals altijd van onschatbare waarde, en bepaalde dat mede de groei en richting van de organisatie.

Met zijn eigen visie, aanpak en waarden legde Piet een enorme solide basis voor het Simon Loos van nu en onze goede, betrouwbare naam in de branche.

Toen Piet in 2009 het stuur overgaf aan de derde generatie kon hij geleidelijk aan afstand nemen van het bedrijf. Hij kreeg zo weer meer tijd voor zijn gezin, en natuurlijk de andere grote trots: museum ’t Loosje. De afgelopen jaren bleven Piet en Marjan samen de prachtige verzameling historische wagens verder verrijken tot de imposante collectie die het nu is.

Het verlies heeft de organisatie zichtbaar en voelbaar geraakt. Veel collega’s kwamen ook op maandag 2 maart naar de Tender om Piet gezamenlijk de laatste eer te betonen. Het was een mooie, bijzondere en emotionele laatste groet aan de man die zo lang het hart van het bedrijf was, en (daarmee) zoveel mensen in het hart raakte.

Wij kijken met diep respect en immense dankbaarheid terug op alles wat Piet voor de organisatie en de medewerkers heeft betekend. We zullen zijn materiële en immateriële nalatenschap koesteren en de vele warme herinneringen aan hem levend houden.