• 0229-502000
 

Samen op weg met…
Leo de Haan
chauffeur Drankenlogistiek

  |   100dagen100collegas

Donker, koud, vroeg…? Collega Leo de Haan maakt het niet uit, hij doet zijn werk als als chauffeur Drankenlogistiek altijd met plezier!

Leo begint zijn dag op de brouwerij in Zoeterwoude, waar hij zijn trailer in nog geen drie minuten vollaadt met 30 ton Heinekenbier. En, daar draait hij zijn hand niet voor om: met behulp van de kettingbaan mét voetbediening schuift hij de fusten met een heerlijk vaartje van vijf meter per minuut naar binnen.

Voor de eerste rit koersen we naar Amsterdam. In de hagelnieuwe Actros, met-zonder-buitenspiegels 🙂 Leo laat ons natuurlijk ook even zien hoe de spiegelloze truck werkt, en waarom hij dat zo’n voordeel vindt. Let trouwens niet alleen op de bijzondere truck, maar ook even op de mega behendige heftruckchauffeur die op het losadres in Amsterdam als een ware virtuoos de fusten lost!

Leo neemt de emballage – lege fusten – mee terug naar Zoeterwoude en vertelt ondertussen waarom hij zijn werk zo leuk vindt (spoileralert: het heeft iets te maken met zijn wagen, de verhouding rijden-laden-lossen, en lekker ’s avonds thuis zijn). Op het Heinekenterrein loodst hij zijn combinatie langs de indrukwekkende ‘kratbebouwing’ om de emballage te lossen. En dan met een wagen vol gesorteerde kratten op naar Den Bosch. Mooi werk, dat Drankenlogistiek!

* * * Deze vlog maakt deel uit van de serie ‘Samen op weg met …’ waarin chauffeurs van Simon Loos je een dagje meenemen tijdens hun werk. * * *