• 0229-502000
 

Simon Loos gaat voor CO2-reductie met Volvo trekkers op LNG

  |   home

Simon Loos gaat 22 Volvo FH 420 trekkers op LNG in gebruik nemen. Afgelopen woensdag leverde Volvo-dealer LVS Trucks de eerste, compleet in Simon Loos kleuren, uit. De trucks gaan met name ingezet worden voor landelijke netwerkdistributie vanuit Nieuwegein/Geldermalsen. De keuze voor LNG maakt voor Simon Loos een flinke CO2-reductie mogelijk.

“Als familiebedrijf vinden we de zorg voor de generaties na ons erg belangrijk. Wij zien LNG als transitiebrandstof naar het CO2-neutrale Bio-LNG. Zeker met de inzet van LZV’s op LNG verlagen we de CO2-uitstoot maximaal. We kunnen immers meer vervoeren met minder trucks en met minder CO2, helemaal wanneer we straks Bio-LNG kunnen gaan tanken”, licht wagenparkbeheerder Marcel Pater toe.

De aankoop zorgt ervoor dat er voor het eerst sinds lange tijd weer Volvo’s in Simon Loos kleuren te zien zijn op de Nederlandse wegen. De vorige keer dat het bedrijf Volvo trucks aanschafte is namelijk zo’n 50 jaar geleden. De enige Volvo in het huidige wagenpark van Simon Loos was een gerestaureerde F88 oldtimer, die een mooi plekje heeft in het museum. Peter Appel Transport, het bedrijf waar Simon Loos dit jaar mee fuseert, heeft wel recente goede ervaringen met Volvo en LNG. “Bij Peter Appel Transport rijden we al met Volvo LNG-trucks sinds 2018 en dit bevalt uitstekend. Chauffeurs zijn enthousiast over de rijeigenschappen en merken geen verschil met een dieseltruck.” Door de diversiteit in aanbod, de robuuste uitstraling en de positieve ervaringen van chauffeurs was Volvo een logische keuze voor de uitbreiding van het wagenpark van de fuserende logistiek dienstverleners.

De trekkers zijn geheel in Simon Loos stijl uitgevoerd, met aangepaste logo’s op de voorzijde en de herkenbare rood-geel-witte kleurstelling. Het spuitwerk gebeurde in de recentelijk overgenomen eigen spuiterij van Simon Loos. Voor de cabines is gekozen voor het type Globetrotter. Deze bieden optimaal comfort en hebben een stoere uitstraling. Chauffeurs die het wel zien zitten om met één van deze trekkers de weg op te gaan hebben geluk, want Simon Loos zoekt hiervoor nog nieuwe chauffeurs.