• 0229-502000
 

Gert-Jan Mooij:
‘Zekerheid en een sociaal leven? Dat kan bij Simon Loos.’

  |   Ik ben Simon Loos

Gert-Jan Mooij koos na een carrière als springruiter voor een baan als chauffeur bij Simon Loos. ‘Ik verlangde naar zekerheid, geen flexbaan of een reeks tijdelijke contracten. Ik was dat gedoe helemaal beu. Bij Simon Loos heb ik een vast contract en een baan met perspectief. Hier kan ik tot mijn pensioen blijven. Ik wilde leuk werk, niet de hele dag op een stoel zitten, vrijheid en een normaal sociaal leven. Nou, dat heb ik nu dus.’

Gert-Jan (55) groeide op tussen de paarden. Zijn familie had een springstal met zo’n twintig hengsten en merries. Gert-Jan had ruitertalent en was ambitieus. De top lonkte en uiteindelijk zou hij op het hoogste niveau rijden. ‘Ik heb vijf keer aan een EK deelgenomen en een paar keer streed ik voor de wereldbeker. Dat was in de jaren tachtig. Medailles leverde het helaas niet op. Daar had je echt topspringpaarden voor nodig en die waren voor ons te duur. Nationaal won ik wel heel wat prijzen. Tot drie jaar geleden was ik nog volop actief als trainer en manager in de paardensport. Vaak met ander werk ernaast, want de paardensport is en blijft een onzeker bestaan dat meestal weinig oplevert. Toen was ik er wel klaar mee. Ik was toe aan een baan bij een degelijk bedrijf waar ik tot mijn pensioen zou kunnen blijven.’

Heerlijk soepel
Het was puur toeval dat Gert-Jan bij Simon Loos in Breda terechtkwam. Chauffeur was nooit zijn droombaan, maar hij had nou eenmaal een CE-rijbewijs, ervaring met een (paarden)trailer en hij hield van hard werken. ‘Voor mij is winkeldistributie ook topsport. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Ik probeer het altijd net iets sneller en beter te doen. Dat vind ik lekker, net zoals fysiek bezig zijn. De hele dag zitten is niet goed voor je lichaam. Je hoort mij niet klagen als ik een wagen moet lossen. Nou ja, behalve op een dag met hele korte ritten en veel los- en laadwerk. Dan voel ik het ’s avonds. Maar dat komt niet vaak voor. Normaal kan ik op de terugweg naar Breda in de wagen lekker uitrusten. Ik heb een luchtgeveerde Actros automaat. Dat rijdt echt heerlijk soepel.’

Supergezellig
Jumbo is de favoriete klant van Gert-Jan. En hij is niet de enige. ‘Je hebt hier chauffeurs die zweren bij AH of Lidl. Ik zit in het Jumbo-kamp. Waarom? Daar is het supergezellig. Er wordt wel eens geklaagd over de strakke planning bij Jumbo, maar ik vind die best haalbaar. Ja, je moet wel doorwerken, maar vaak is er ook tijd voor koffie tussendoor. Vandaag ben ik nog hartelijk verwelkomd bij Jumbo in Sint-Annaland met een vers kopje koffie. Ik was er een tijdje niet geweest, dus hebben we even bijgepraat.’

Vrij en sociaal

Het grote voordeel van supermarktdistributie is volgens Gert-Jan de combinatie van een vrij bestaan en een normaal sociaal leven. ‘Als je je werk goed doet, hoor je niemand en heb je je vrijheid. Ik begin het liefst voor zes uur en ben ’s avonds altijd thuis. Op woensdag werk ik niet, dan is mijn vrouw ook vrij. Dat is bij Simon Loos zo geregeld. Of ik nog iets met paarden doe? Weinig. Ik ben gestopt met lesgeven en ik begeleid alleen nog de handelsstal van Henk Angenent. Af en toe geef ik hem advies. Gek misschien, maar als het geen topsport is, hoeft het paardrijden niet meer voor mij. Ik vind het wel goed zo. Weet je wat ik laatst bij Jumbo hoorde? Dat levensmiddelen de enige branche is die in de crisistijd is gegroeid. Ik ben gewoon blij met de zekerheid die ik nu heb en geniet van mijn leven. Daar heb ik geen paarden meer voor nodig.’