• 0229-502000
 

Sandra Wijnolts:
‘Werk en privé gaan goed samen bij Simon Loos.’

  |   Ik ben Simon Loos

Sandra Wijnolts heeft drie dochters van 11, 15 en 17 jaar. Natuurlijk ziet ze de kinderen graag zoveel mogelijk. Toen ze na haar scheiding besloot om weer als chauffeur te gaan werken, wilde ze dan ook parttime aan de slag. Dat lukte alleen bij ons. ‘Overal waar ik solliciteerde, waren er alleen banen voor vier dagen of meer. Ik was stomverbaasd dat ik bij Simon Loos wel voor een paar dagen aan de slag kon. Ik heb meteen getekend.’

Sandra (40) komt uit een echt chauffeursnest. Vader vrachtwagenchauffeur, haar oudere broer ook. ‘Toen ik zestien jaar was, mocht ik met mijn grote broer mee naar het buitenland. Ik vond het geweldig. Eigenlijk had ik meteen chauffeur moeten worden, maar volgens mijn moeder kon dat altijd nog. Dus ging ik verpleegkunde studeren. Ik trouwde met een transportondernemer en haalde het CE-rijbewijs. Dat wilde ik allang en bovendien was het handig, omdat ik dan in het bedrijf kon meehelpen. Wat ik deed? Ik reed met stalen rijplaten en schotten, meestal naar grote bouwprojecten. Leuk hoor. Binnen enkele jaren kregen we drie dochters, waardoor het rijden er al snel bij inschoot. In 2013 ben ik gescheiden – ja, jammer – en vorig jaar vond ik dat het tijd werd om weer een baan te gaan zoeken. Dat ik nu bij Simon Loos werk, is een toevalstreffer, maar wel supermooi.’

Oneerlijke wereld
Sandra rijdt voor onze divisie Beneluxtransport in Maasdam van DC naar DC met trailers vol koekjes, melk, bier et cetera. Het werk bevalt haar prima, de collega’s zijn leuk en zwaar vindt ze het zeker niet. ‘Soms is de trailer al geladen als ik aankom. Meestal moet ik zelf laden of lossen. Dat is goed te doen met een elektrische pompwagen. Al denk ik soms, als er alleen een handpompwagen aanwezig is of de klep vastzit: help, is hier een man in de buurt? Niet dat ik er misbruik van maak hoor, zo blond ben ik nou ook weer niet. Ik steek graag zelf de handen uit de mouwen. Je moet gewoon je werk doen, vind ik. Of ik er toch profijt van heb dat ik een vrouw ben? Mijn nieuwe partner werkt ook bij Simon Loos en van hem hoor ik weleens, dat hij zelf zijn wagen moest laden op een DC waar ik keurig door een aantal heren werd geassisteerd. Och gut, denk ik dan, wat is de wereld toch oneerlijk.’

Druk gezin
Het werk bij Simon Loos is voor Sandra goed te combineren met een druk gezin. ‘De ene week rij ik op maandag en vrijdag, de andere week op zaterdag. Dat is de oppasdag van mijn ex, wel zo handig dus. Ik heb het geluk dat mijn oudste dochter op de andere dagen de jongste kan begeleiden en dat mijn ouders om de hoek wonen. Zij vangen de kinderen op als ik rij. Mijn werktijden zijn ideaal. Ik begin tussen 01.00 en 04.00 uur, en maak liefst dagen van zo’n 15 uur. Zo heb ik toch alle tijd voor de kinderen.’

Alles bespreekbaar
‘Weet je wat zo fijn is als je bij Simon Loos werkt’, zegt Sandra. ‘Niemand doet hier moeilijk. Alles is altijd bespreekbaar en de jongens van de planning doen meestal hun best om het goed voor je te regelen. Een voorbeeld? Nou, mijn partner en ik wilden graag op hetzelfde tijdstip beginnen, anders maak je elkaar wakker. Dat kan dan. Het was ook geen enkel probleem om vrij te krijgen voor de trouwdag van mijn ouders. En als ik een keer naar school moet met de kinderen, is dat ook mogelijk. Als ik het maar op tijd vraag. Het is echt een heel prettig bedrijf, waar ik als alleenstaande moeder helemaal mijn draai heb gevonden.’