• 0229-502000
 

Ton & Ferry :
‘We boffen echt met onze klanten en collega’s!’

  |   Ik ben Simon Loos

“Onze leuke klanten maken ons werk te gek!” Ton Appel en Ferry Huijberts zijn samen de spil van de afdeling Bulktransport en het enthousiasme spat ervan af. Ze boffen maar, vinden ze, met hun klanten en zeker ook met het hechte team chauffeurs. “We hebben er echt lol in, dankzij elkaar.”

Ton (unitmanager Transport) en Ferry (planner) werken al sinds 2008 nauw samen. “Het is net een soort huwelijk”, lacht Ferry, “we zijn zo goed op elkaar ingespeeld”. “Ja, we zijn een onwijs team!” valt Ton hem bij. “En omdat we eigenlijk elkaars tegenpool zijn vullen we elkaar perfect aan.” De taken zijn dan ook goed verdeeld en net als in een echte relatie hebben de twee ook hun eigen inside jokes. Ze liggen geregeld in een deuk en dat werkt aanstekelijk!

Met 25 trekkers, 35 opleggers en 35 chauffeurs is Bulktransport niet de grootste divisie van Simon Loos, maar karakteristiek is de afdeling zeker. Het werk is ook vaak bijzonder. Zo rijden de bulkwagens door heel Europa, en een van de specialiteiten van de afdeling is om grote projecten last minute op te lossen voor de klanten. “Maar dat lukt vooral ook omdat we zulke super gemotiveerde chauffeurs hebben” drukt Ton me op het hart. Ferry maakt het af: “Ze hebben ook altijd alles onder controle, zijn stressbestendig en stabiel en kunnen goed en helder nadenken. En dat moet ook wel, want bulktransport is meer dan alleen maar van A naar B rijden!”

De klanten zitten voornamelijk in Nederland, België en Duitsland en het zijn vooral fabrieken, handelaren en handelshuizen, wei- en melkpoedermakelaars en collega-vervoerders. “Het is echt bijzonder om te ervaren hoeveel vertrouwen onze klanten in ons hebben. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar we hebben echt geweldige klanten” vertelt Ton op zijn rustige kenmerkende manier met West-Friese tongval. “Ze geven ons alle vrijheid en weten dat eerlijkheid bij ons altijd bovenaan staat. Zo gaan we niet alleen met elkaar, maar ook met onze klanten om”.

Met de drie verschillende soorten bulkopleggers worden er vier soorten producten vervoerd: food (o.a. permeaat, suiker en aardappelvlokken), feed (zoals wei- en melkpoeder voor diervoerders), farmacie (lactose) en non-food (o.a. plastic korrels en perliet). Het bulktransport brengt ook met zich mee dat er vaak gereinigd moet worden, afhankelijk van de soort rit en product. Ton: “Dat maakt het werk ook uitdagend, er komt veel meer bij kijken dan laden-rijden-lossen. Stel je voor dat een lading wordt afgekeurd en er niet kan worden gelost, terwijl er wel een vracht klaar staat om opgehaald te worden. Dan moet je inventief zijn en slim kunnen plannen.” “En kunnen rekenen op je chauffeurs en klanten!” vult Ferry snel aan. De mannen lachen instemmend naar elkaar.

Een huwelijk ja, het lijkt er precies op. Maar dan wel een goed huwelijk met ontzettend veel lol!