• 0229-502000
 

‘Veilige truck’ Mercedes-Benz de weg op voor Simon Loos

  |   home

De introductie van de SafeTruck van Mercedes-Benz, vorige maand op de BedrijfsautoRAI, kon rekenen op veel interesse uit de logistieke wereld. Het komende jaar gaat de veilige truck rijden voor logistiek dienstverlener Simon Loos bv.

Focus op veiligheid
Naast haar grote focus op duurzaamheid heeft Simon Loos continue aandacht voor het verbeteren van de veiligheid. Mercedes-Benz, dat inmiddels al meer dan 800 trucks aan Simon Loos leverde, is daarbij een waardevolle partner. De bekende LNG-Econic is een sprekend voorbeeld van de innovaties op veiligheidsgebied, maar juist ook alle nieuwe trekkers worden steeds uitgerust met de meest geavanceerde veiligheidsopties. Het is dan ook een logische keuze dat de Actros SafeTruck opgenomen wordt in de vloot van Simon Loos.

Actros SafeTruck
De bijzondere Actros herbergt een schat aan innovatieve veiligheidssystemen, zoals Active Break Assist 3 (dat ruimschoots de eisen van de per 1 november verplichte AEBS overtreft), Spoorassistent, Attentie-Assistent en automatische afstandsregeling.

Mercedes-Benz lanceerde haar SafeTruck-campagne niet alleen om transportondernemers bekend te maken met de innovatieve veiligheidssystemen, maar ook om het grote publiek bewust te maken van het feit dat trucks onderhuids veel veiliger zijn dan met het oog valt waar te nemen. Met deze systemen en verdere ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, behoudt Daimler AG zijn voorsprong op het gebied van assistentiesystemen in vrachtwagens, bussen en bestelwagens. Het ambitieuze doel is om gevaarlijke situaties te voorkomen en daarmee ongevalvrij rijden te realiseren.