• 0229-502000

In de brochure vind je uitgebreide informatie over ons Les met Loos-programma, kun je o.a. lezen hoe het aanmeld- en sollicitatietraject in zijn werk gaat, en vertellen we hoe het opleidingstraject verloopt. Hieronder vind je alvast het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Heb je nog vragen over het Les met Loos-opleidingstraject en staat het antwoord niet bij de Veelgestelde vragen? Stel je vraag dan bij voorkeur via e-mail aan opleidingen@simonloos.nl. Wil je je vraag het liefst telefonisch bespreken, dan kun je ons op werkdagen bellen tussen 10.00 en 12.00 uur op 0229-502034.

Aan welke (basis)eisen moet ik voldoen?

Om mee te kunnen doen met ons Les met Loos-programma is het nodig dat je in ieder geval het volgende hebt, bent of kunt: je hebt minimaal twee jaar een (Nederlands) B-rijbewijs, hebt mbo werk- en denkniveau, spreekt goed Nederlands, en woont op maximaal 45 minuten reizen van je standplaats. Daarnaast ben je, zowel tijdens het opleidingstraject als daarna, fulltime beschikbaar.

Krijg ik altijd slagings- en baangarantie bij Simon Loos?

Ja, in ons Les met Loos-programma krijg je een driedubbele garantie dat je:

1) voor een vast bedrag slaagt voor je C en/of E
2) direct bij de start van het opleidingstraject bij ons in dienst komt
3) na het behalen van je CE bij ons een contract krijgt als trailerchauffeur

In sommige gevallen kunnen we ons trouwens voorstellen dat je er de voorkeur aan geeft om pas in dienst te komen ná het behalen van je CE. Dat is voor ons altijd bespreekbaar.

Hoe weet ik of er een opleidingsvacature bij mij in de buurt is?

Op simonloos.nl/opleidingsplaatsen zie je waar er vacatures zijn voor onze opleidingstrajecten van B naar CE en van C naar CE, of wanneer we weer nieuwe vacatures verwachten. We zorgen ervoor dat dit overzicht altijd up to date is.

Kan ik ook solliciteren als er geen vacature bij mij in de buurt is?

Als er (nu) geen opleidingsplaatsen bij jou in de buurt zijn, dan kun je je altijd aanmelden bij STL voor een opleidingstraject bij een andere werkgever. Op www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl vind je meer informatie en de data van de algemene informatie-avonden.

Heb je echt je zinnen gezet op ons Les met Loos-traject? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen we je eventueel op de wachtlijst zetten.

Hoe kan ik solliciteren voor het Les met Loos-programma?

Uitgebreide informatie over hoe je je kunt aanmelden en hoe de sollicitatieprocedure verloopt, vind je in de brochure B naar CE of C naar CE.

De eerste stap is het bezoeken van één van de informatie-avonden van Simon Loos. Op simonloos.nl/aanmelden staan de data waarop deze plaatsvinden en kun je je direct aanmelden.

Moet ik altijd eerst naar een informatie-avond?

Ja, de eerste stap is om naar een Simon Loos-informatiebijeenkomst te komen. Ook als je al eens eerder bij een algemene STL-avond bent geweest.

Ben je al geslaagd voor de STL-testdag, dan is het handiger om eerst even contact met ons op te nemen. We bespreken dan samen of we je sneller kunnen laten instromen.

Kan ik bij Simon Loos solliciteren als ik ben gezakt voor de STL-testdag?

De STL-testdag is ook voor ons een belangrijke stap in het sollicitatietraject, en daarom is het nodig dat je de STL-testen positief afrondt. Als het langer dan een jaar geleden is dat je bent gezakt voor de STL-testen én je hebt in de tussentijd in je werk extra rij-ervaring opgedaan, dan kun je mogelijk opnieuw meedoen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Ik heb mijn C-rijbewijs al, zijn er ook opleidingsvacatures voor C naar CE?

Ja, ook C-chauffeurs leiden we met het Les met Loos-programma graag op tot trailerchauffeur. Op simonloos.nl/opleidingsplaatsen staat welke opleidingsvacatures er beschikbaar zijn voor C naar CE.

De brochure met alle informatie over het opleidingstraject C naar CE kun je hieronder downloaden. Wil je solliciteren voor C naar CE? Stuur dan je CV naar opleidingen@simonloos.nl. Wij nemen dan binnen een paar dagen contact met je op.

Alle info op een rijtje!