• 0229-502000

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over ons opleidingsprogramma van B naar C(E) ‘Les met Loos’.

Ben je al geslaagd voor de STL-testdag of heb je een andere vraag? Laat het ons weten:
Per e-mail: opleidingen@simonloos.nl
Telefonisch tussen 10.00 en 12.00 uur: 0229-502091

1. Aan welke (basis)eisen moet ik voldoen?

Om mee te kunnen doen met ons Les met Loos-programma is het nodig dat je in ieder geval het volgende hebt, bent of kunt: je hebt minimaal twee jaar een (Nederlands) B-rijbewijs, hebt mbo werk- en denkniveau, spreekt goed Nederlands, en woont op maximaal 30 minuten reizen van je standplaats. Daarnaast ben je, zowel tijdens het opleidingstraject als daarna, fulltime beschikbaar.

2. Wat houdt de slagings- en baangarantie precies in?

In de afgelopen jaren hebben we al 250 nieuwe collega’s opgeleid tot CE-chauffeur. Sinds april 2018 is het Les met Loos-opleidingstraject vernieuwd. Hierdoor kunnen we opleidingskandidaten ALTIJD een driedubbele garantie bieden:
1. Je krijgt slagingsgarantie (C+E) voor een vast, laag bedrag
2. Je komt meteen vanaf de start van je opleiding bij ons in dienst *
3. Je bent verzekerd van een baan als trailerchauffeur bij Simon Loos

(*) In sommige gevallen kunnen we ons voorstellen dat je liever pas in dienst kom ná het behalen van je CE-rijbewijs. Dat is voor ons altijd bespreekbaar.

3. Hoe weet ik of er een opleidingsvacature bij mij in de buurt is?

Op simonloos.nl/opleidingsplaatsen zie je waar er vacatures zijn voor onze opleidingstrajecten van B naar CE en van C naar CE, of wanneer we weer nieuwe vacatures verwachten. We zorgen ervoor dat dit overzicht altijd up to date is.

4. Kan ik ook solliciteren als er geen vacature bij mij in de buurt is?

Als (aankomend) chauffeur heb je een veeleisende baan waarbij je veel uren op de weg maakt. Daarom vinden we het erg belangrijk dat je reistijd van/naar de standplaats niet te lang is: we hanteren een woon-werkafstand van maximaal 30 minuten.

Als er (nu) geen opleidingsplaatsen bij jou in de buurt zijn, dan kun je je altijd aanmelden bij STL voor een opleidingstraject bij een andere werkgever. Op www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl vind je meer informatie en de data van de algemene informatie-avonden.

Heb je echt je zinnen gezet op ons Les met Loos-traject? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen we je eventueel op de wachtlijst zetten.

5. Hoe kan ik solliciteren voor het Les met Loos-programma?

Het sollicitatietraject voor onze Les met Loos-opleiding begint met een informatie-avond, waarin je kennismaakt met het werk en Simon Loos. Op simonloos.nl/aanmelden staan de data van de eerstvolgende informatie-avonden en kun je je meteen aanmelden.

Na de informatie-avond volg je een STL-testdag, en daarna volgt ons eigen rij-assessment. Vervolgens rij je één (C) of twee (B) dagen mee met een ervaren chauffeur, en als je daarna nog net zo enthousiast bent, volgt het afsluitende sollicitatiegesprek.

Let op: ben je al geslaagd voor de STL-testdag? Dan kun je meestal eerder instromen! Bel of mail ons dan even: 0229-502091 / opleidingen@simonloos.nl.

Alle informatie over het sollicitatie- en opleidingstraject vind je hier in onze brochure.

6. Hoe ziet het opleidingstraject eruit en hoelang duurt het?

Het opleidingstraject voor B naar CE duurt enkele maanden tot een jaar, afhankelijk van je standplaats, voortgang en de planning. Je begint natuurlijk met de theorie. Tussen de rij-opleidingen door doe je werkervaring op, en als je als trailerchauffeur aan de slag gaat, krijg je o.a. begeleiding van een mentorchauffeur.

Alle informatie over het sollicitatie- en opleidingstraject vind je hier in onze brochure.

7. Moet ik altijd eerst naar een informatie-avond?

Ja, de eerste stap is om naar een Simon Loos-informatiebijeenkomst te komen. Ook als je al eens eerder bij een algemene STL-avond bent geweest.

Ben je al geslaagd voor de STL-testdag, dan is het handiger om eerst even contact met ons op te nemen. We bespreken dan samen of we je sneller kunnen laten instromen.

8. Kan ik bij Simon Loos solliciteren als ik ben gezakt voor de STL-testdag?

De STL-testdag is ook voor ons een belangrijke stap in het sollicitatietraject, en daarom is het nodig dat je de STL-testen positief afrondt. Als het langer dan een jaar geleden is dat je bent gezakt voor de STL-testen én je hebt in de tussentijd in je werk extra rij-ervaring opgedaan, dan kun je mogelijk opnieuw meedoen. Neem in dat geval even contact met ons op.

9. Ik heb mijn C-rijbewijs al, zijn er ook opleidingsvacatures voor C naar CE?

Ja, ook C-chauffeurs leiden we met het Les met Loos-programma graag op tot trailerchauffeur. Op simonloos.nl/opleidingsplaatsen staat welke opleidingsvacatures er beschikbaar zijn voor C naar CE.

De brochure met alle informatie over het opleidingstraject C naar CE kun je hieronder downloaden. Wil je solliciteren voor C naar CE? Stuur dan je CV naar opleidingen@simonloos.nl. Wij nemen dan binnen een paar dagen contact met je op.

Alle info op een rijtje!

INFORMATIE-AVOND

INFORMATIE-AVOND

Wil je graag trailerchauffeur worden en voldoe je aan de basiseisen?
Meld je dan aan voor onze informatie-avond.

Aanmelden informatie-avond