• 0229-502000
Vacatures

Helpdeskmedewerker


Direct solliciteren!
Categorie: ICT & Consultancy
Standplaats: Wognum
Vacature geplaatst op: 4 juli 2019

Loop je warm voor alles wat met IT te maken heeft, doe je graag werk waarbij je echt iets kunt toevoegen voor je collega’s, en hou je ervan om dingen uit te zoeken en op te lossen? Dan hebben wij op ons hoofdkantoor in Wognum een mooie baan voor je als

Helpdeskmedewerker


Wat ga je doen?

“Zonder transport staat alles stil”, maar zonder IT zou er bij wijze van spreken nog geen pallet onze warehouses kunnen verlaten. Daarom is het belangrijk dat onze mensen kunnen vertrouwen op alle systemen die we gebruiken om ons werk goed te kunnen doen. Natuurlijk hapert er weleens iets of zijn er aanpassingen nodig. Al deze IT-verzoeken en -incidenten van de gebruikers worden afgehandeld door de Servicedesk.

Als helpdeskmedewerker op onze Servicedesk neem je alle inkomende meldingen aan en los je ze zoveel mogelijk zelf op. De tweede- en derdelijns meldingen zet je door naar je collega’s of de leverancier. Het belangrijkste deel van je werk is het contact met de gebruikers: je beantwoordt inkomende telefoontjes, communiceert over de openstaande meldingen via de servicedesksoftware, houdt gebruikers op de hoogte en zorgt voor een kundige, prettige afhandeling waarbij je alle lijntjes lekker kort en persoonlijk houdt.

Over de Servicedesk
De Servicedesk is onderdeel van de afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) en behandelt alle inkomende vragen, verzoeken en incidentmeldingen van onze gebruikers. Op dit moment gaat het alleen om ICT-gerelateerde meldingen, maar we willen onze service ook uitbreiden naar andere zaken waar we met externe leveranciers te maken hebben, zoals het gebouwenbeheer en werkplekverzorging.

Samen met je twee Servicedeskcollega’s zorg je ervoor dat alle meldingen goed en snel worden afgehandeld. Je gebruikt daarvoor onze servicedesksoftware (Ultimo) waarin alle meldingen binnenkomen en worden behandeld. De Servicedesk is geopend van 7.30 uur tot 17.00 uur en levert daarbuiten 24/7 ondersteuning bij calamiteiten.

Zoeken we jou?

Om helemaal bij ons op je plek te zijn als helpdeskmedewerker heb je wat ons betreft in ieder geval het volgende in huis:

  • Je hebt een afgeronde opleiding op mbo-niveau in een relevante richting (bijv. IT-beheer);
  • Je hebt minimaal een jaar ervaring in een soortgelijke functie en het is een pre als je gewend bent om te werken met servicedesksoftware;
  • Je hebt een prima basiskennis van de meest voorkomende gebruikerssoftware, hardware, en Microsoft Windows en Office;
  • Bij voorkeur ben je in het bezit van je rijbewijs B;
  • Je bent een ondernemende, klantvriendelijke en spontane collega die snapt dat het niet alleen om ‘nulletjes en eentjes’ maar vooral om mensen gaat;
  • Je kunt goed overzicht houden, bent stressbestendig, neemt initiatief, bent creatief in het zoeken naar oplossingen, leert graag nieuwe dingen en werkt nauwkeurig;
  • Je communicatievaardigheden zijn prima in orde: je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken, kunt goed luisteren, weet de juiste vragen te stellen en kunt op alle niveaus soepel schakelen;
  • Je bent 24 tot 40 uur per week beschikbaar en woont op maximaal 30 autominuten van Wognum.
Wat mag je van ons verwachten?

Je krijgt een leuke, uitdagende baan binnen een levendige en professionele organisatie met een informele sfeer en fijne collega’s. We zorgen ervoor dat je alle gelegenheid krijgt om je kennis van onze systemen verder op te bouwen en geven je graag de ruimte om mee te denken over de ontwikkeling van de Servicedesk. Je werktijden, die we in overleg samen bepalen, liggen van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 en 17.00 uur. Je komt te werken op ons hoofdkantoor in Wognum.

De arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk prima en je kunt altijd lekker filevrij naar je werk.

Over Simon Loos

Elke dag ontzorgen onze 1.650 collega’s de logistiek voor een veel aansprekende bedrijven, zoals Albert Heijn, FrieslandCampina, Jumbo, Plus, Heineken, Bavaria en Danone. Vol trots leveren we dan de beste logistieke oplossingen in Transport, Warehouse, Co-Packing en Logistieke Consultancy.

Werken bij Simon Loos betekent werken in een prachtig Nederlands familiebedrijf, dat al ruim 80 jaar bestaat. We staan bekend om onze hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit, duurzaamheid en innovatief vermogen. Met ruim 35 vestigingen, 650 trekkers en 750 trailers, 85.000 m2 warehouse en o.a. 125.000 displays per jaar, staan we al jaren op een mooie plek in de logistieke top 20.

We horen graag van je!

Enthousiast over deze leuke baan? Solliciteer meteen via het online sollicitatieformulier hieronder, of stuur je cv met een korte, krachtige motivatie naar werken@simonloos.nl.

Wil je eerst meer informatie over de functie en/of Simon Loos? Dan kun je bellen met Yana Ivanova op 06-290588648.

Meer informatie?

Yana Ivanova

Recruiter

06-29588648
stuur e-mail!

Solliciteer direct!


Interesse in de vacature 'Helpdeskmedewerker'? Dan horen we graag van je! Solliciteren kan heel eenvoudig via onderstaand sollicitatieformulier (velden met een * zijn verplicht).