• 0229-502000
 

Uitreiking van de Handy Cup

  |   home

Op 19 september a.s. vindt voor de vijfde keer de uitreiking van de Handy Cup plaats en ditmaal gebeurt dat in het warehouse van Simon Loos in Tiel. Staatssecretaris Jette Kleinsma reikt de Cup uit in aanwezigheid van o.a. betrokken werkgevers, VNO-NCW en gemeentebestuurders.

De Handy Cup is een initiatief van Lander voor de werkgever die zich het afgelopen jaar het meest inspande om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Simon Loos is één van de werkgevers waar mensen uit de sociale werkvoorziening een kans krijgen en inmiddels zijn hier meerdere sw’ers vast gedetacheerd.

Volgens Site manager Henjo van Alphen is het belangrijk én nuttig om in de mogelijkheden te geloven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: “Ieder mens heeft beperkingen, laten we juist kijken naar de talenten en vaardigheden van mensen. Wij hebben bijvoorbeeld een autistische man in dienst die echt een geweldige controleur is. Of neem de dame op onze Value Added Logistics-afdeling die zo snel stickert dat niemand haar kan bijhouden. Een kwestie van de juiste man of vrouw op de juiste plaats dus.”

Simon Loos begon twee jaar geleden met het creëren van werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het sociale aspect is daarbij van doorslaggevende waarde. Van Alphen: “Het klopt dat deze sw’ers iets goedkoper zijn dan reguliere uitzendkrachten, maar daar staat tegenover dat de begeleiding vanzelfsprekend meer tijd en energie kost. De economische balans komt daarbij uiteindelijk rond nul uit. Maar de toegevoegde waarde zit juist in het feit dat je enerzijds mensen kunt helpen weer aan het werk te komen, en anderzijds binnen je bedrijf een sociale cultuur tot leven brengt. Respect voor elkaar, het samenwerken en de sociale betrokkenheid, dat is waar je als bedrijf echt beter van wordt.”