• 0229-502000
 

Simon Loos rijdt met trots de eerste elektrische biertruck

  |   home

Vanaf vandaag kunnen horeca-klanten van Heineken in de hoofdstad een elektrische vrachtwagen voor de deur verwachten. Deze volledig elektrische 12-tons vrachtwagen van Heineken Groothandel wordt, in samenwerking met Simon Loos, ingezet voor de distributie van het Heineken assortiment in Amsterdam.

Het is de eerste van minimaal vier elektrische vrachtwagens die in Amsterdam ingezet gaan worden. Deze transitie past binnen de ambitie van Heineken om in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport.

De aanwezigheid van de elektrische vrachtwagens is onder meer het resultaat van de samenwerking tussen Heineken Nederland en de Gemeente Amsterdam. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europees project FREVUE, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert en onder meer tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren. De vrachtwagen, ontwikkeld door GINAF, is dankzij het laadvermogen van 9 ton en een bereik tot 200 km uitermate geschikt voor stedelijke distributie en wordt voor Heineken ingezet door vervoerder Simon Loos.

Wagenparkbeheerder Wim Roks: “In normaal wegtransport zou deze vrachtwagen verliesgevend zijn. In de binnenstad waar je vaak remt en optrekt, is elektrisch rijden ideaal; de wagen genereert met het remmen zijn eigen elektriciteit. Elektrisch vervoer heeft nog een belangrijk voordeel in de stad: ook voor de chauffeur is deze truck stil. Zó stil, dat je veel beter hoort wat er om je heen gebeurt. Fietsers, kinderen; het is veiliger.”