• 0229-502000
 

Simon Loos kiest weer voor Groeneveld boordcomputers

  |   home

Met de ondertekening van het contract gisteren, heeft Simon Loos opnieuw gekozen voor Groeneveld ICT Solutions als leverancier van de boordcomputers. De twee Nederlandse familiebedrijven zijn geen onbekenden van elkaar: de eerste boordcomputer van Simon Loos, eind jaren ’90, was al ‘een Groeneveld’. De implementatie van de ruim 500 ATX-boordcomputers, die uiterlijk begin 2018 zal zijn afgerond, is een logische stap binnen het continue proces van innovatie en optimalisatie.

Sinds haar oprichting in 1938 is Simon Loos uitgegroeid tot een vooraanstaand logistiek dienstverlener met veel kennis van, en ervaring in het bieden van een logistiek totaalpakket. Het bedrijf levert flexibele en veelzijdige diensten in Transport, Warehousing, Value Added Logistics en Logistieke Consultancy, en staat bekend om o.a. haar duurzame innovaties. Dagelijks ontzorgen de 1.100 medewerkers van Simon Loos de logistiek voor veel aansprekende bedrijven en merken. Door de focus op innovatie en duurzaamheid zijn inzet van de modernste transport-, automatiserings- en communicatiemiddelen voor Simon Loos dan ook vanzelfsprekend.

De nieuwe generatie ATX-boordcomputers van Groeneveld ICT Solutions – een volledig modulaire telematica-oplossing – past goed binnen de strategie en draagt bij aan verdere optimalisatie van de routes en transportdiensten. Dit is essentieel om het wagenpark ook in de toekomst efficiënt te beheren en in te zetten, en de klant perfect van dienst te zijn. Het belangrijkste is misschien wel dat de ATX-boordcomputer door het open platform optimaal ingericht kan worden op (nieuwe) wensen van de klant, terwijl ook diverse randapparatuur kan worden aangesloten. Een zeer flexibele ICT-oplossing voor het wegtransport.

Waardevol partnership
Martin Knol, financieel directeur: “We werken al jaren naar tevredenheid met de boordcomputers van Groeneveld, onder meer met de TopIQ. Nadat we besloten om over te stappen op een nieuwe generatie boordcomputers, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste telematica-oplossing die volledig aansluit op onze huidige en toekomstige wensen. Niet alleen het product is daarin belangrijk, maar ook de ondersteuning vanuit de leverancier. We gaan met Groeneveld dan ook een partnership aan, wat betekent dat we gezamenlijk zullen optrekken om onze strategische doelstellingen op dit vlak te realiseren. Deze belangrijke implementatie is weer een nieuwe efficiency-slag en helpt ons onze werkwijze verder te uniformiseren.”