• 0229-502000
 

Samen op weg met…
Martijn Kuipers
chauffeur Beneluxtransport

  |   100dagen100collegas

Of het nou 3 uur in de middag is of 3 uur in de ochtend, collega Martijn is altijd enthousiast om aan de slag te gaan. Met een “We gaan vandaag wat leuks doen, we gaan LZV rijden!” kruipt hij achter het stuur. Gemiddeld doet Martijn dit 1 à 2 dagen in de week: “Ik mocht op mijn 23e LZV gaan rijden, en die kans greep ik met beide handen aan: het kan mij niet Lang en Zwaar genoeg zijn in Vervoer!”

De eerste klant van vandaag is het distributiecentrum van Plus in Hendrik-Ido-Ambacht . Samen met collega Mart gaan de trailers vlot leeg: “Hoppa, als een geoliede machine.” Ondertussen legt Martijn ook nog even uit waarom de luchtgeveerde vooras bij de bakwagen ervoor zorgt dat je minder hard aan de karren hoeft te trekken. Nog even de motorwagen aan een ander dock lossen, en dan op weg naar Maasdam om zuivel en heerlijke toetjes te laden bij het DC van FrieslandCampina.

De ochtend is nog steeds jong als de combi vervolgens onderweg gaat naar Zwaag, om te lossen bij het DC van Lidl. Daar moet er even gewacht worden, maar door het handige systeem met de pieper kan Martijn de tijd goed benutten: “Zo, de auto netjes en schoon, zitten we weer lekker!”. Het lossen gaat daarna ook lekker vlot, waar het handige systeem van de elektrisch zakkende trailer zeker bij helpt, doordat bij het lichter worden van de vracht de vloer steeds automatisch een klein stukje zakt en zo mooi op hoogte blijft. “Dat was ‘m alweer!” roept Martijn vol energie, en stuurt de motorwagen vervolgens binnendoor naar Hoorn. Maar niet voordat hij nog even glunderend heeft gekeken naar de Scania R500 waar collega Bianca mee aan komt rijden: “He kijk, ja dat is mijn vorige auto! Nog steeds een dikke bak hoor!”

De trailer is nog even achtergebleven in Zwaag, terwijl bij het DC van Deen de laatste zoet geurende toetjes de wagen uit mogen. En dan: “stof tot nadenken”, als Martijn de lege vloer nog even keurig aanveegt.

Leeg en schoon wordt de combi tot slot weer netjes geparkeerd in Wognum. “We hebben 6 motorwagens, en er rijdt er altijd eentje een rit ’s nachts. Vanavond is de mijne aan de beurt, ik ga ‘m meteen even klaarzetten voor de nachtchauffeur. Slangetjes terughangen, de vangmuil is al open…” Nee, het maakt echt niet uit welk moment van de dag het is, voor Martijn is het altijd ‘drive ‘o clock’!

(Martijn heeft trouwens ook een eigen YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/martijnkuipers. Erg leuk of ‘lekkah’ zoals hij waarschijnlijk zelf zou zeggen. Al hebben we natuurlijk nóg liever dat je lekker op ons kanaal blijft rondhangen 😉 )

* * * Deze vlog maakt deel uit van de serie ‘Samen op weg met …’ waarin chauffeurs van Simon Loos je een dagje meenemen tijdens hun werk. * * *