• 0229-502000
 

Samen op weg met…
Heineken-duo Robin en Gregory
chauffeur & bijrijder

  |   100dagen100collegas

“Kijk eens, sesam open u. Lekker hoor!” Meet de man van de oneliners, bijrijder Gregory Dorder en zijn collega, chauffeur Robin de Rooij, bij hun dagelijkse werk in de horecabelevering in hartje Amsterdam. In deze heerlijke sfeervolle 2e vlog in de serie #samenopwegmet laten de mannen – met de nodige humor en flair – zien wat er nou toch zo leuk is aan hun werk. Dagelijks manoeuvreren ze hun elektrische bakwagen over de grachten en door de markante straatjes op weg naar de kroegen en restaurants in het centrum.

Gregory, sinds 13 jaar aan het werk voor Simon Loos, vertelt met een onvervalst Amsterdams accent waarom hij graag naar zijn werk gaat: “Je kan ff lekker je eitje kwijt. De vrolijkheid… ik maak mensen vrolijk, en mensen maken mij vrolijk!” En Robin, na een tussenperiode van allerlei ander werk alweer vier jaar terug op zíjn plek, is niet minder enthousiast: “We krijgen de gelegenheid, de kans, de waardering… Niks is gewoon hetzelfde als dit!”

We volgen het lekker op elkaar ingespeelde team terwijl ze de kelder ingaan (“Actie!”), met volle karren hobbelige steegjes nemen (“Soms is het een strijd, maar we komen er wel!”) en er een mooie dag van maken met de leuke klanten (“We worden overal verwend!”). We horen ook waarom Robin de elektrische truck het beste vindt wat er is (“Nooit meer een diesel voor mij!”) en zien hoe alles netjes en veilig wordt afgeleverd (“Een handtekening voor goed gedrag ?”).

Rij gezellig mee met de heren en waan je een ochtendje in Amsterdam. Of zoals Gregory het zegt: “Daar gaan we weer, op naar de volgende. Oh yes!”

* * * Deze vlog maakt deel uit van de serie ‘Samen op weg met …’ waarin chauffeurs van Simon Loos je een dagje meenemen tijdens hun werk. * * *