• 0229-502000
 

Kees (54) krijgt droombaan als chauffeur: “Dit is magistraal”

  |   home

WOGNUM – Kees Bakker uit Hippolytushoef raakte bijna twee jaar geleden zijn baan kwijt, maar nu lijkt een nieuwe baan binnen handbereik. Hij solliciteerde bij transportbedrijf Simon Loos als vrachtwagenchauffeur en het ziet er rooskleurig voor ‘m uit.

Simon Loos zit met een chauffeurstekort en daarom is het bedrijf met de actie gestart: 100 chauffeurs in 100 dagen. Dat is een flink aantal en om daaraan te komen, heeft het bedrijf de deuren voor iedereen open gezet. “Iedereen is welkom, jong, oud, man, vrouw, met en zonder ervaring”, vertelt Eric Stam, de HR-manager.

Motivatie
Hij is vooral benieuwd naar de mensen en niet zozeer naar CV’s. Daarom heeft hij inloopsollicitaties georganiseerd. “Ik wil gewoon de mensen ontmoeten en van ze horen wat ze willen. Het gaat me om de motivatie, dat is het allerbelangrijkste.”

Zo stapte Kees ook bij het bedrijf naar binnen. “Ik raakte mijn baan kwijt als kok bij een zorginstelling. Op de vrachtwagen rijden leek mij altijd al wel mooi, maar nu lijkt die mogelijkheid binnen handbereik.”

Kees is dan wel onervaren, hij zit al ver in de sollicitatieprocedure. Zo heeft hij al wat testrondjes op het terrein van Simon Loos gereden in de vrachtwagen. “Ja, dit is magistraal, echt zo mooi om zo’n vrachtwagen te besturen en zo hoog op de weg te zitten.”

Aanleg
Volgens Henk Zeeman, hoofdbegeleider van alle bestuurders bij Simon Loos, heeft Kees wel aanleg. “Hij stuurt rustig en dat is belangrijk. Ik denk dat hij er wel gevoel voor heeft.”

Ook Eric Stam is enthousiast over Kees. “Hij is al gewend om in wisseldiensten te werken, in het weekend en op feestdagen. Het is gewoon de perfecte match.” Voor Kees is het een droom die uitkomt als hij wordt aangenomen. “Ik moet nog 13 jaar werken en het zou heel mooi zijn als ik die jaren lekker wat kilometers op ga maken.”

De kans dat dit werkelijkheid wordt is groot, zegt Eric Stam. “Ja dit komt waarschijnlijk wel goed.”

Bron: RTV NH