• 0229-502000
 

Joris van den Hout:
‘Een cadeau van de zaak’

  |   Ik ben Simon Loos

Joris van den Hout was bijna 26 jaar bloemist in Tilburg. De laatste jaren was het bepaald geen vetpot, dus werd het tijd voor verandering. Nou had Joris een groot rijbewijs en een klein beetje rijervaring. Dat was voor Hans Peeman, (destijds) recruiter bij Simon Loos, voldoende om hem twee jaar geleden aan te nemen. Peeman had het goed gezien, want het ging Joris zo goed af dat hij zelfs een LZV-opleiding kreeg aangeboden.

Joris (46) begon bij Simon Loos in de winkelbevoorrading, maar gaandeweg werd er steeds weer iets nieuws aan hem gevraagd. Joris: ‘Ik zeg op bijna alles ja, dus werd het werk steeds afwisselender. Zo rij ik nu de ene keer van DC naar DC, soms in Nederland dan weer in België, en om maar even terug te komen op de winkels: met uitzondering van Lidl heb ik iedere klant al bevoorraad. Toen ik eind 2017 werd gevraagd of ik zin had om ook LZV te gaan rijden, heb ik dat aanbod met beide handen aangegrepen. Het was voor mij echt een cadeau van de zaak.’

Leren van elkaar
De rijopleiding tot LZV-chauffeur duurt gemiddeld zo’n drie dagen. Joris volgde de opleiding bij een rijschool in de buurt van Wognum. Daar was toevallig een plekje vrij, en in Brabant had hij een half jaar moeten wachten. Joris werd ondergebracht bij een bed & breakfast in de buurt. ‘Daar was ik achteraf heel blij mee. Het geeft toch rust in je hoofd als je na een volle lesdag geen uren meer naar huis hoeft te rijden’. Over rijschool Hoek Bouma is Joris vol lof. ‘Je lest met twee chauffeurs op een wagen. Zo leer je van elkaar, dat is wel zo praktisch. En instructeur Bart Ootes brengt zijn kennis vol passie op je over.’

Puntjes op de i
Al na een paar dagen kon Joris examen doen. Hij slaagde met vlag en wimpel, maar daarmee kon hij nog niet zomaar aan de slag op de LZV. Joris: ‘Om de praktijk onder de knie te krijgen en de puntjes op de i te zetten, werd ik begeleid door een vaste LZV-chauffeur van Simon Loos, Kees van Gemert. Er was toch nog heel wat te leren, merkte ik. Vooral het achteruitrijden met een uitschuifbare achteras voelt echt heel anders dan je gewend bent.’

Zonnige toekomst
Joris is nog steeds ook een beetje bloemist, alleen nu zonder winkel. Joris: ‘Ik heb nog een paar digitale verkoopkanalen, de levering besteed ik uit. Maar mijn hart ligt nu echt bij het transport. Mijn vriendin vindt ons leven zo ook veel beter geregeld, al was het maar omdat er elke maand een vast salaris binnenkomt. Dat was wel anders toen ik fulltime in de bloemen zat. Mijn toekomst ligt bij Simon Loos, dat is zeker, en die zie ik zeer zonnig tegemoet.’