• 0229-502000
 

Sujit Mahabier:
‘Als de duimen omhooggaan, zit ik te genieten!’

  |   Ik ben Simon Loos

Winkeldistributie is voor Sujit Mahabier het mooiste dat er is. Sujit rijdt bij ons van het DC Zaandam naar supermarkten in Noord-Holland en hij wil niks anders. ‘Er zitten veel mooie kanten aan dit werk, maar het leukste vind ik toch de contacten die je hebt. Mensen op straat die je een compliment geven, de collega’s bij Simon Loos en de medewerkers van de filialen. Zij zijn eigenlijk gewoon maatjes van je.’

Sujit (37) had ruime ervaring met een trekker-oplegger toen hij twaalf jaar geleden bij onze divisie Winkeldistributie in Zaandam begon. Toch was het begin – zoals het spreekwoord zegt – ook voor hem moeilijk. ‘Nu doe ik mijn werk fluitend, maar wat werd ik soms nerveus van al die fietsers, voetgangers en fout geparkeerde auto’s bij supermarktfilialen. En dan had je ook nog de opdracht om binnen best strakke tijden de spullen af te leveren. Na een paar weken was ik eraan gewend, maar in het begin werd ik behoorlijk zenuwachtig als het tegenzat. Nu denk ik: ik doe mijn best, ik probeer het en als ik het niet red, jammer.’

Goed bezig
In de loop van de tijd heeft Sujit gemerkt dat supermarktdistributie perfect bij hem past. ‘Ik stap iedere dag met plezier in de wagen. Dat is echt mijn tweede huis. Muziekje aan en rijden maar. Meestal luister ik naar Slam Fm of FunX. En naar Edwin Evers natuurlijk. Ik maak korte ritten. Daar hou ik van. Bij de filialen zet ik de containers op de klep, druk op de knop en klaar is Kees. Nee, verder mag niet van Simon Loos. Dat is de verantwoordelijkheid van het filiaal. Ik vind het lossen eigenlijk het leukste deel van het werk. Je maakt een praatje hier en een geintje daar, en er is altijd wel een koffietje. Ze kennen mij allemaal en als ik naar een filiaal rij, weet ik al welke grappen er nu weer worden gemaakt. Het zijn net je vrienden. Wat ook leuk is: een compliment krijgen van mensen op straat als je de wagen keurig bij de winkel hebt gemanoeuvreerd. Dan hoor je: knap gedaan man. Of de duimen gaan omhoog. Dat is genieten. Dan weet ik dat ik goed bezig ben met mijn beroep.’

Regelmatig eten
Sujit begint en eindigt altijd op dezelfde tijden. Hij vertrekt rond 02.00 uur en is uiterlijk om 12.00 uur klaar. ‘Dat is bij Simon Loos niet gebruikelijk hoor. Als chauffeur moet je wel een beetje flexibel zijn, maar dat kan ik niet meer. Acht jaar geleden hield mijn alvleesklier ermee op. Ik heb diabetes en moet op regelmatige tijden werken en eten, anders gaat mijn suiker fluctueren. Ik vind het prachtig dat Simon Loos daar rekening mee houdt. Sowieso vind ik hier alles goed geregeld. Betalingen zijn op tijd, overuren geen probleem en wil je een dagje vrij dan kan dat bijna altijd. Bij Simon Loos is dat normaal, maar geloof me, dat is echt niet overal zo.’

’s Middags vrij
De werktijden heeft Sujit zelf gekozen. Hij vindt het een prettig ritme om vroeg te beginnen, want zo heeft hij alle tijd voor zijn twee dochters van negen en vijf. ‘Ik ben iedere middag vrij. Ik kan de kinderen van school halen en verder doen wat ik wil. Tussendoor doe ik meestal een tukkie. ’s avonds zie ik de meiden met het avondeten en na het voorlezen duik ik zelf ook onder de wol. Weet je wat trouwens nog een voordeel van dit ritme is? Ik heb bijna nooit last van files. Dat is heerlijk. Ik heb het bij Simon Loos dik voor elkaar.’