• 0229-502000
 

Aankoop kavel op bedrijvenpark ‘Het Klooster’

  |   home

Gisteren tekende Klooster Parking BV, het consortium van vijf grote logistiek dienstverleners waaronder Simon Loos BV, het contract voor de aankoop van een perceel bouwgrond op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein.

Met de aankoop van het bouwperceel wordt de weg vrijgemaakt om de logistiek rond het nieuwe verscentrum van Albert Heijn te optimaliseren. De kavel wordt ingericht als parkeerterrein voor vrachtwagens en biedt extra faciliteiten voor de vervoerders. Daarnaast is het de bedoeling een LNG-tankstation te realiseren, wat in het geval van Simon Loos met ruim 30 LNG-wagens een grote toegevoegde waarde biedt. Het consortium bestaat verder uit Cornelissen Transport, Peter Appel Transport, Speksnijder Logistiek en Wezenberg Transport.

‘Deze logistiek zeer centraal gelegen locatie zorgt ervoor dat de vervoerders hun klanten optimaal kunnen bedienen. Daarbij slaan we de handen ineen voor behoud van werkgelegenheid voor chauffeurs uit de gemeente Nieuwegein’, aldus Ronald Verkley van Klooster Parking B.V.

Een en ander is in nauwe samenwerking met AH en de gemeente gerealiseerd. Wethouder Johan Gadella: ‘De gemeente is blij met opnieuw een belangrijke grondtransactie. Bedrijvenpark Het Klooster is als logistiek knooppunt een dynamisch gebied. De uitstekende bereikbaarheid maakt het gebied bijzonder aantrekkelijk voor logistieke bedrijven.’