• 0229-502000
 

60 nieuwe Actros Euro 6-trekkers voor Simon Loos

  |   home

Inmiddels zijn de eerste van de 60 Mercedes-Benz Actros-trekkers in productie genomen. De 420 pk Euro 6-trekkers worden ingezet in het drankentransport in Den Bosch, Lieshout en Zoeterwoude. De nieuwe trekkers worden geleverd met de top of the line cabine, de Giga Space.

Hoewel Euro 6 duurder is dan Euro 5, en ook pas over drie jaar verplicht wordt, hebben we er nu al voor gekozen omdat Euro 6 voor deze inzet de meest milieuvriendelijke motortechniek is. Daarom past deze investering heel goed bij onze Lean and Green-doelstellingen. En niet in de laatste plaats ook bij de ambities van onze opdrachtgevers Bavaria en Heineken op milieugebied.

Mercedes-Benz claimt dat het nieuwe type Actros in Euro 6-uitvoering 3% zuiniger loopt dan de huidige Actros Euro 5 ‘Fuelkiller’. Dat betekent dus 3% minder CO2 uitstoot en tevens de schoonst mogelijke uitlaatgassen. Deze motor produceert maar liefst 97% minder fijnstof (roet) en NOx dan een nieuwe truck in 1990! Diverse testen in grote Europese steden hebben aangetoond dat deze uitlaatgassen inmiddels schoner zijn dan de aangezogen omgevingslucht! (En dat is geen grap.)

Foto: testrit met de Actros, hier nog onherkenbaar gemaakt d.m.v. een “schort”